In Balans

In Balans

Doelgroep

De interventie is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren vanaf ongeveer 70 jaar en senioren in woonzorg-situaties die zich onzeker op de been voelen tijdens lopen, bang zijn om te vallen of al vaker zijn gevallen en gebruikers van loophulpmiddelen zoals stok of rollator.

Aanpak

De aanpak bestaat uit de volgende onderdelen:

Fase 1: Informatie. Een bijeenkomst van twee uur. Hierna is er een keuzemoment: Doe ik mee met de voorlichting?

Fase 2: Bewustwording. Een voorlichtingscursus en bewegingsprogramma van drie bijeenkomsten van twee uur, inclusief een risicoscreening en een balanstest. Hierna komt weer een keuzemoment: ga ik mee doen met de training?

Fase 3: Training gedurende minimaal tien weken. Hierna weer een keuzemoment: maak ik gebruik van het bestaande lokale aanbod?

Fase 4: voortzetting in bestaande bewegingsgroepen met blijvende aandacht voor balanselementen, bijvoorbeeld Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), of in nieuwe groepen T’ai Chi en/of Thuis Bewegen op basis van de oefeningen in het cursusboek.

Start

De gratis informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 oktober 2021 van 15.00 – 16.30 uur.
Locatie: Carinova, locatie Sint Jozef, Sint Jozefplein 1, Deventer.
U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: jzfysiotherapie@carinova.nl of bellen met 0900 8662, het algemene nummer van Carinova.

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op woensdag 3, 10 en 17 november van 15.30 – 17.00 uur. Locatie: Carinova, locatie Sint Jozef, Sint Jozefplein 1, Deventer.
De trainingsbijeenkomsten starten 24 november.

De 3 voorlichtingsbijeenkomsten kosten 50 euro (inclusief cursusboek) en de 10 trainingsbijeenkomsten van 1 uur 100 euro. Na de voorlichtingsbijeenkomsten kunt u kiezen of u verder wilt. Bekijk uw aanvullende verzekering, in enkele gevallen wordt de cursus door de zorgverzekering vergoed