Nieuw: cursus vallen verleden tijd

Bent uw wel eens gevallen? Of bent u wel eens onstabiel op de benen?  

Vallen kan grote gevolgen hebben voor ouderen, zowel lichamelijk als psychisch.  

De cursus vallen verleden tijd richt zich op het verbeteren van mobiliteitsproblemen bij ouderen met een valrisico. Door functioneel te trainen met hindernissen uit het dagelijks leven wordt de loopvaardigheid, balans en kracht verbeterd waardoor het valrisico wordt verminderd. Ook worden er tijdens de cursus technieken aangeleerd om zo veilig mogelijk te kunnen vallen (en weer op te kunnen staan), als dit onverhoopt toch gebeurt.  

Carinova Fysiotherapie  start in januari zowel op het verpleeghuis De Hartkamp in Raalte, als op het verpleeghuis Sint Jozef in Deventer met een nieuwe cursus ‘’Vallen Verleden Tijd’’.  
 
U kunt zich aanmelden voor de cursus via: Fysiotherapie.SintJozef@carinova.nl of bellen met 0900-8662, het algemene nummer van Carinova.  

Voor wie? 
Deze cursus is geschikt voor mensen die 65 jaar of ouder zijn, die minstens 15 minuten kunnen lopen zonder loophulpmiddel en geen ziektebeeld of medicijngebruik geassocieerd met valrisico hebben.  

 
De cursus bestaat uit:  

10 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. In overleg met de deelnemers wordt afgestemd of de groepslessen 1x of 2x per week worden aangeboden.   

Voorafgaand aan de start en na afloop van het programma volgt er nog een intake gesprek en afsluitingsgesprek plaats van 30 min.  

 
Kosten voor de cursus: 
Voor de 10 bijeenkomsten zijn de kosten €195,= 
De cursus wordt door enkele zorgverzekeringen ook vergoed. Kijk hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar na.  

Voor meer informatie kunt u bellen met de klantenservice van Carinova 09.00-8662, of mailen naar Fysiotherapie.SintJozef@carinova.nl