Twee recepten van onze diëtisten

Twee recepten van onze diëtisten

Onze dietisten hebben twee gezonde, lekkere recepten voor u. Een hoofdgerecht en een toetje. 

Eet smakelijk!

Stoofpotje van bonen en tomaat

Voor 2 personen, klaar in 15-30 minuten
Hoofdgerecht
Bevat per portie: 445 kcal en 25 gram eiwit.

Ingrediënten
200 gram sperziebonen
400 gram tomaten
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
tijm
1 grote pot of blik witte bonen
1 gedroogd chilipepertje

Bereiding

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
2. Kook de sperziebonen in een bodempje water 5 minuten.
3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
4. Pel de ui en snijd hem in snippers.
5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui.
6. Voeg de sperziebonen, de blokjes tomaat en wat tijm toe en laat de groente een paar minuten stoven.
7. Spoel de witte bonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
8. Schep de witte bonen en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.

Ingrediënten over?
Sperziebonen zijn op een koele plaats 4 dagen en in de koelkast 2 dagen te bewaren

Turkse yoghurt

Dit toetje krijgt door de pijnboompitjes een lekkere bite.
Voor 2 personen, klaar in 15 minuten
Een eiwitrijk toetje maar ook lekker als tussendoortje.

Voedingswaarde per persoon: 155kcal en 9 gram eiwit.

Ingrediënten
1 eetlepel pijnboompitten
300 ml halfvolle (Turkse) yoghurt
mespunt kaneel
mespunt piment
1 sinaasappel

Bereiding
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
2. Klop de yoghurt glad met de kaneel en de piment.
3. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
4. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
5. Schep de sinaasappel op de yoghurt en strooi er de pijnboompitten over.

Ingrediënten over?

Yoghurt: Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.