Valpreventiecursus ''In Balans''

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf.


Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

 Praktische informatie en oefeningen

 In Balans is een groepscursus en bestaat uit:

  •  één informatiebijeenkomst

  • drie cursusbijeenkomsten

  • tien weken trainingsbijeenkomsten

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

De informatiebijeenkomst is gratis. De 3 cursusbijeenkomsten kosten 30 euro en 10 weken trainingsbijeenkomsten 100 euro. U kunt zich voor elk deel apart inschrijven en kunt na elk onderdeel kiezen of u het volgende onderdeel wilt volgen. Bekijk uw aanvullende verzekering, in een enkel geval wordt de cursus door de zorgverzekering vergoed.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 mei van 15.00 – 17.00 uur. Locatie: Carinova, locatie Sint Jozef, Sint Jozefplein 1, Deventer.

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: Fysiotherapie.SintJozef@carinova.nl of bellen met 0900 8662, het algemene nummer van Carinova.

Carinova zal dit jaar nog meer valpreventiecursussen organiseren, waaronder “Vallen Verleden Tijd” en “Zicht op Evenwicht”. Informatie over alle cursussen kunt u lezen op www.behandelcentrumcarinova.nl.