Diëtetiek

Wat is diëtetiek?

Eten doet iedereen, elke dag. Soms zonder na te denken, even een hapje tussendoor. We staan er niet altijd bij stil, maar eten is, naast lekker en gezellig, belangrijk voor onze gezondheid. Wie goed eet, voelt zich prettig en verbetert zijn conditie. Dat goede voeding belangrijk is, geldt nog sterker voor iemand die ziek is.

Het is bewezen dat de juiste voeding kan bijdragen aan sneller herstel. Bij veel ziekten is een aangepaste voeding een onmisbaar onderdeel van de behandeling (of zelfs de enige behandeling). Maar goed eten is niet altijd eenvoudig. Smaakveranderingen, slikproblemen en minder eetlust kunnen een rol spelen. Het is dan goed te weten dat er een deskundige is die u kan helpen bij al uw vragen over voeding en dieet: de diëtist van Carinova. De diëtist heeft specifieke kennis over de samenstelling van voeding, de spijsvertering en de functie van de voedingsstoffen in het lichaam.

Voor wie?

De diëtisten van Carinova zijn gespecialiseerd in voeding bij ouderen. We komen voor een dieetadvies bij u thuis of op locatie. Op locatie wil zeggen dat u naar Sint Jozef of De Hartkamp komt. Bij voorkeur werken wij met een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Werkwijze

De behandeling door de diëtist bestaat uit een praktisch voedings- of dieetadvies op maat, want iedereen eet anders. Tijdens de eerste afspraak zal er een intakegesprek plaatsvinden en worden u vragen gesteld over uw gezondheid, uw medische gegevens, uw eet- en leefgewoonten en uw verwachtingen en wensen.

Vervolgens stelt de diëtist samen met u een dieetadvies op. De diëtist begeleidt u, indien nodig, bij het aanpassen van uw eetpatroon en behalen van uw doelen. De begeleiding zal aangepast worden aan uw persoonlijke situatie. Het aantal afspraken en de totale duur van de behandeling is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de ernst van de ziekte en de vooruitgang.Kwaliteit

Goede kwaliteit leveren vinden wij belangrijk. Daarom zijn wij allen aangesloten bij de beroepsverenigingen Nederlands Vereniging van Diëtisten (NVD) en Diëtisten Geriatrie en Ouderen (DGO). Daarnaast staan wij ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Verder nemen wij deel aan verschillende intercollegiale overlegvormen.

Specialisaties

De diëtisten van Carinova zijn gespecialiseerd in de voeding voor ouderen. Verder hebben zij zich gespecialiseerd in de behandeling van:

 • Gewichtsverlies

 • Ondervoeding

 • Dementie

 • Parkinson

 • COPD

 • CVA

 • Kauw- en slikproblemen

 • Decubitus

 • Oncologie

 • Diabetes mellitus

 • Overgewicht.

Diëtist Meriam Brinkhof is aangesloten bij ParkinsonNet.

Vergoedingen & Tarieven

Vergoeding van de diëtist is in vrijwel alle gevallen waarvoor u bent doorverwezen mogelijk via de basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Jaarlijks worden 3 uren voor de diëtist  vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullend pakket is het mogelijk dat u nog recht heeft op extra uren. De behandeling door de diëtist valt afhankelijk van de aandoening  onder het eigen risico (vanaf 18 jaar).

Raadpleeg voor meer informatie bij uw ziektekostenverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden. De diëtist declareert in de meeste gevallen direct bij de zorgverzekeraar. Heel soms komt het voor dat de factuur naar u wordt gestuurd. Er wordt dan van u verwacht dat u de nota voldoet en het zelf terugvordert bij uw zorgverzekeraar. Wanneer het aantal uren waar u recht op heeft vanuit de ziektekostenverzekeraar worden overschreven, wordt €15,25 per kwartier in rekening gebracht. 

Contact

U kunt zich aanmelden voor diëtistisch onderzoek of behandeling door contact op de nemen via het telefoonnummer: 0900 – 8662. Ook is het mogelijk om te mailen naar e-mail: dietetiek@carinova.nl

Ik zou graag meer informatie willen

Wie is wie?

Diëtist: Sandra van den Berg

Sandra van den Berg

Diëtist

Locatie: Deventer en Raalte

Diëtist: Marlin Bloo

Marlin Bloo

Diëtist

Locatie: Deventer en Raalte

Diëtist: Meriam Brinkhof

Meriam Brinkhof

Diëtist

Locatie: Deventer en Raalte

Diëtist: Roxanne Brockotter

Roxanne Brockotter

Diëtist

Locatie: Deventer en Raalte

Veelgesteldevragen

Waarvoor kan ik bij de diëtist van Carinova terecht?

De diëtisten van Carinova zijn gespecialiseerd in de voeding voor ouderen. Verder hebben zij zich gespecialiseerd in de behandeling van:  gewichtsverlies, ondervoeding, dementie, Parkinson, COPD, CVA, kauw- en slikproblemen, decubitus, oncologie, diabetes mellitus en overgewicht.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De behandeling door de diëtist bestaat uit een praktisch voedings- of dieetadvies op maat, want iedereen eet anders. Tijdens de eerste afspraak zal er een intakegesprek plaatsvinden en wordt u gevraagd naar uw legitimatiebewijs en worden er vragen gesteld over uw gezondheid, uw medische gegevens, uw eet- en leefgewoonten en uw verwachtingen en wensen.

Vervolgens stelt de diëtist samen met u een dieetadvies op. De diëtist begeleidt u, indien nodig, bij het aanpassen van uw eetpatroon en behalen van uw doelen.

De begeleiding zal aangepast worden aan uw persoonlijke situatie.

Het aantal afspraken en de totale duur van de behandeling is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de ernst van de ziekte en de vooruitgang.

Waar vindt de afspraak plaats?

We komen voor een dieetadvies bij u thuis of op locatie. Op locatie wil zeggen dat u naar Sint Jozef in Deventer of de Hartkamp in Raalte komt.