Ergotherapie

Wat is Ergotherapie Thuis?

 

Een bos bloemen in een vaas zetten: voor velen zo eenvoudig, net als vele andere dagelijkse bezigheden. Maar als u een beperking heeft door ziekte, trauma of handicap is het niet meer zo vanzelfsprekend. In dat geval zult u voortdurend zoeken naar uw mogelijkheden om zelfstandig te blijven. Ergotherapie Thuis helpt u daarbij door het geven van advies op maat en het trainen van uw mogelijkheden. Samen met ervaren ergotherapeuten werkt u aan úw keuzes in zelfstandig zijn.

Ergotherapie Thuis helpt mensen met een beperking, zodat ze zo zelfstandig mogelijk hun dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Heeft u bijvoorbeeld moeite met boodschappen doen, uzelf wassen en kleden, opstaan uit uw stoel, op bezoek gaan of uw kinderen vervoeren? Dan biedt Ergotherapie Thuis mogelijkheden. De ergotherapeut onderzoekt wat u wel en niet kunt en zoekt samen met u naar oplossingen. Zonodig worden hierbij ook uw naasten betrokken. Ergotherapie Thuis is erop gericht om zoveel mogelijk u uw zelfstandigheid te laten behouden in uw eigen omgeving.

Voor wie?

Ergotherapie Thuis is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar, die door een beperking dagelijkse handelingen niet meer naar tevredenheid kan uitvoeren. Ergotherapie Thuis behandelt mensen die zelfstandig wonen of in een instelling verblijven met een ZZP zonder behandeling.

Onze cliënten zijn woonachtig in de volgende plaatsen:

  • Regio Raalte: gemeente Raalte (waaronder Luttenberg, Heino en Heeten) en de plaatsen Haarle, Wijhe, Lemelerveld.
  • Regio Deventer: gemeente Deventer (waaronder Bathmen en Lettele) en de plaatsen Holten, Twello en Olst.

 

Hulpmiddelen

Mocht u hulpmiddelen of woningaanpassingen nodig hebben dan kan de ergotherapeut u adviseren bij de keuze en begeleiden bij de aanvraag of aanschaf ervan.

Voorbeelden zijn een scootmobiel, aanpassingen van de badkamer, een stoel of kleine hulpmiddelen.Indien nodig oefent de ergotherapeut het gebruik van het hulpmiddel samen met u. Ook is het mogelijk om hulpmiddelen thuis uit te proberen.

 

 

 

Werkwijze

Denkt u dat Ergotherapie Thuis u kan helpen? Vraag dan aan uw huisarts of specialist een verwijzing voor Ergotherapie Thuis van Carinova. Deze verwijzing stuurt u of uw arts naar ons op. Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken. Het is ook mogelijk om zonder verwijsbrief een afspraak te maken. De ergotherapeut zal dan een korte vragenlijst met u doornemen en de huisarts op de hoogte brengen.

Het grote voordeel van Ergotherapie Thuis is dat, indien nodig, de ergotherapeut bij u thuis kan komen. Het geven van de adviezen en de trainingen vindt dan bij u thuis plaats. Na een eerste intake worden samen met u de doelen bepaalt. Aan deze doelen zal binnen de therapie aan gewerkt gaan worden. 

 

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en staan allen ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast nemen wij deel aan verschillende intercollegiale overlegvormen. Onze gespecialiseerde ergotherapeuten zijn extra getraind en opgeleid in een specifiek onderdeel, meer informatie hierover kunt u vinden onder specialisaties. Om kwaliteit te verbeteren kan het voorkomen dat u wordt uitgenodigd voor een klanttevredenheidsonderzoek.

Specialisaties

Binnen de Ergotherapie Thuis zijn de volgende specialisaties aanwezig:

Daarnaast zijn de ergotherapeuten geschoold in het afnemen van onder andere de:

  • PRPP

  • AMPS

  • DTE

Vergoedingen & Tarieven

Jaarlijks wordt 10 uur Ergotherapie Thuis vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw verzekering en aanvullend pakket is het mogelijk dat u naast deze 10 uur nog recht heeft op extra uren.

Ik zou graag meer informatie willen

Wie is wie?

Ergotherapeut: Renske van Basten

Renske van Basten

Ergotherapeut

Locatie: Deventer

Ergotherapeut: Nikita Hulman

Nikita Hulman

Ergotherapeut

Locatie: Deventer

Ergotherapeut: Sophie Hunneman

Sophie Hunneman

Ergotherapeut

Locatie: Deventer

Ergotherapeut: Karin Lammersma

Karin Lammersma

Ergotherapeut

Locatie: Raalte

Ergotherapeut: Anke Roelofs

Anke Roelofs

Ergotherapeut

Locatie: Raalte

Ergotherapeut: Yvonne Rosenkamp

Yvonne Rosenkamp

Ergotherapeut

Locatie: Raalte

Ergotherapeut: Kim Stapelbroek

Kim Stapelbroek

Ergotherapeut

Locatie: Deventer

Ergotherapeut: Ilse Grobben

Ilse Grobben

Ergotherapeut

Locatie: Deventer

Veelgesteldevragen

Kan iedereen bij de ergotherapie van Carinova terecht?

Iedereen vanaf 18 jaar met een vraag voor de ergotherapie kan bij ons terecht. U hoeft niet te wonen in één van de zorglocaties van Carinova. Wel is het nodig dat u in het gebied woont waarin wij cliënten bezoeken. Regio Deventer, Bathmen, Holten Olst en Raalte. U mag altijd contact opnemen om te informeren.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt zich aanmelden voor de ergotherapie door contact op de nemen met één van de ergotherapeuten via het telefoonnummer: 0570677382 (locatie Sint Jozef) of telefoonnummer: 0572 346812 (locatie de Hartkamp).

Waar vindt de afspraak plaats?

Vanuit de ergotherapie bezoeken we de meeste cliënten in de thuissituatie. Soms is het voor een specifieke hulpvraag nodig dat u naar onze behandellocatie in het  Sint Jozef in Deventer of de Hartkamp in Raalte komt.