Logopedie

Wat is Logopedie?

Logopedisten van Carinova bieden u hulp als u door ziekte of een aandoening problemen heeft op het gebied van stem, spraak, mimiek, taal, adem of slikken. De logopedist biedt behandeling, begeleiding en advies aan volwassenen en hun directe omgeving die problemen ondervinden.

De logopedist brengt eerst samen met u de klachten in kaart, vervolgens wordt u begeleidt om uw klachten te verminderen, of zo goed mogelijk met uw klachten om te gaan. De logopedisten van Carinova zijn gespecialiseerd in het onderzoeken, begeleiden, adviseren en behandelen van volwassenen met problemen waaraan een niet aangeboren hersenletsel (NAH) ten grondslag ligt zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, MS en dementie.

Voor wie?

Logopedie is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar, die door ziekte of door een aandoening problemen heeft op het gebied van stem, spraak, mimiek, taal, adem of slikken. De logopedist behandelt mensen die zelfstandig wonen of in een woonzorgcentrum verblijven.

De logopedisten van Carinova bedienen een groot gebied:

  • Regio Raalte: Raalte, Haarle, Heino, Nieuw-Heeten, Heeten en de plaatsen Wijhe en Lemelerveld.
  • Regio Deventer: Deventer, Deventer-Colmschate, Schalkhaar, Bathmen en Lettele en de plaatsen Holten, Twello en Olst.

Werkwijze

Denkt u dat de logopedist van Carinova u kan helpen? Vraag dan aan uw huisarts of specialist een verwijzing voor logopedie van Carinova. U kunt contact opnemen voor een afspraak en de verwijzing neemt u mee naar de eerste afspraak. Het is ook mogelijk om zonder verwijsbrief een afspraak te maken. De logopedist zal na de intake de huisarts op de hoogte brengen. Indien nodig kan de logopedist bij u thuis komen. Het geven van de behandeling en adviezen vindt dan bij u thuis plaats op indicatie van de arts of specialist. Na een eerste intake worden samen met u de doelen bepaald. Aan deze doelen zal binnen de behandeling/therapie gewerkt gaan worden.

 

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse vereniging van logopedie en foniatrie en staan allen ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast nemen wij deel aan verschillende intercollegiale overlegvormen. Onze gespecialiseerde logopedisten zijn extra getraind en opgeleid in een specifiek onderdeel, meer informatie hierover kunt u vinden onder specialisaties. Om kwaliteit te verbeteren kan het voorkomen dat u wordt uitgenodigd voor een klanttevredenheidsonderzoek.

Specialisaties

Onze logopedisten zijn gespecialiseerd in:

Vergoedingen & Tarieven

De basisverzekering dekt in bijna alle gevallen de kosten van de behandeling van de klachten waarvoor u bent doorverwezen door uw huisarts of specialist. Logopedie valt onder de basisverzekering; kijk uw polisvoorwaarden goed na i.v.m. het eigen risico (vanaf 18 jaar). De logopedist declareert in de meeste gevallen direct bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekering kan het voorkomen dat de factuur naar u wordt gestuurd. Er wordt dan van u verwacht dat u de nota voldoet en het zelf terugvordert bij uw zorgverzekeraar.

Ik zou graag meer informatie willen

Wie is wie?

Logopedist: Leonie Eektimmerman

Leonie Eektimmerman

Logopedist

Locatie: Deventer en Raalte

Logopedist: Sabine Hilferink

Sabine Hilferink

Logopedist

Locatie: Deventer en Raalte

Logopedist: Danielle Sybrandy

Danielle Sybrandy

Logopedist

Locatie: Deventer en Raalte